Industrie şi comerţ

Din punct de vedere al activitatilor de tip industrial comuna Magesti nu este dezvoltata desi asezarea geografica a acesteia precum si amplasarea la doar 9 km de orasul Alesd ar permite o mult mai consistenta expansiune.

În momentul de fata activitatile de tip industrial si de constructii nu se evidentiaza desi în fiecare dintre satele comunei exista spatii si terenuri disponibile care cu eforturi minime ar putea fi introduse în circuitul economic al comunei.

graficeconomie

Având în vedere potentialul deosebit al zonei, în exploatarea si prelucrarea lemnului, în exploatarea pietrei de calcar si nu in ultimul rând în prelucrarea produselor de natura animala, dezvoltarea comunei prin atragerea de investitori în aceste domenii poate deveni o apropiata realitate.

În momentul de fata în comuna activeaza 10 agenti economici care au ca principal domeniu de activitate comertul. Între acestea unul singur are ca domeniul de activitate transporturile de animale, marfuri, deseuri, etc. iar altul detine o pastravarie.


Site-ul oficial al primăriei Măgeşti, Bihor, România. Copyright 2009-2012.
Joomla 2.5 Templates