Infrastructura

Accesul la comuna Magesti se realizeaza pe drumul judetean DJ108/I. În momentul de fata se finalizeaza lucrarile de modernizare prin asfaltarea a 6 km din drumul comunal 178 Magesti – Galaseni urmând ca ceilalti 9 km sa se reabiliteze ulterior . Pe lânga aceste lucrari se mai impune a se efectua asfaltarea a 3,9 km de drum comunal precum si reabilitarea retelei stradale deoarece în momentul de fata exista doar 2 km de strazi betonate si 5 km balastate.

Pentru rezolvarea problemei alimentarii cu apa potabila în comuna Magesti, în anul 2006 a fost aprobata o cerere de finantare având la baza prevederile Ordonantei 7/2006 privind reabilitarea infrastructurii din mediul rural. Prin implementarea acestui proiect vor beneficia de retea de alimentare cu apa locuitorii satelor Butan, Magesti, Josani, Dobricionesti si Ortiteag. Acest proiect se afla în faza de implementare. Având în vedere ca realizarea retelei de canalizare precede realizarea retelei de alimentare cu apa, în comuna Magesti nu exista nici retea de canalizare si nici statie de epurare.

În ceea ce priveste energia electrica, în comuna Magesti distribuitorul de energie electrica este SC Electrica SA si sunt 1196 de consumatori casnici si 10 mici consumatori.


Site-ul oficial al primăriei Măgeşti, Bihor, România. Copyright 2009-2012.
Joomla 2.5 Templates