Ştiri

Mână de ajutor întinsă de prietenii olandezi

olanda01Fundaţia Cacuci-Olanda a donat comunei noastre 500 de europubele şi 100 de biciclete, la începutul lunii martie 2008. Valoarea donaţiei se ridică la 20.000 de euro. „Am cerut consilierilor să identifice în fiecare localitate care sunt localnicii care au nevoie de biciclete. Repartiţia acestora se va face în cea mai mare transparenţă, în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local. Doresc să mulţumesc sponsorilor noştri pentru generozitate” Gavril Costa, primar Măgeşti.Olandezii vor reveni în Măgeşti în toamnă, în prezent fiind pregătite alte proiecte pe care membrii fundaţiei Cacuci-Olanda le vor evalua şi vor decide pe care urmează să le finanţeze: "Este vorba despre achiziţionarea unei maşini pentru colectarea gunoiului menajer şi de racordarea la reţeaua de apă menajeră a ultimei porţiuni din comună care încă nu beneficiază de acest serviciu, adică 29 de gospodării”, ne-a declarat primarul comunei.

Din delegaţia care ne-a vizitat ultima dată au făcut parte Ben Bos, Grietje Bos Jonken, Doortje te Grootenhuis şi Annie Elyzen.

Prietenii olandezi ne vizitează comuna de doi ani de zile, ei venind în Bihor acum şase ani prin intermediul Bisericii Reformate: „Suntem creştini, şi în Biblie scrie că dacă ai posibilitatea să ajuţi pe cineva, să o faci”. Olandezii au sponsorizat până acum racordarea la reţeaua de apă a 24 de familii din Cacuciu Nou, care nu ar fi putut suporta costurile lucrărilor.

„De obicei, prietenii noştri din Olanda ne aduceau pachete pentru cei cu posibilităţi limitate, cu prilejul Sărbătorilor de Paşte şi Crăciun. Am făcut câte 50 de pachete cu alimente, în valoare de 50 RON pentru fiecare familie. În plus, Fundaţia Cacuci-Olanda sprijină proiectele comunei. Noi întocmim mai multe proiecte, din care domniile lor aleg varianta pe care o vor susţine financiar”, spune Gavril Costa, primarul de Măgeşti.

În 2008 44 de localnici au primit biciclete, iar Căminul Cultural din Dobricioneşti a fost dotat cu scaune şi mese donate de aceeaşi binefăcători.

Lista sponsorilor care au contribuit la ajutorul dat comunei Măgeşti

Ionheer C.J. Vegelin Terborg – persoană fizică

Anker A. bevoert – societate comercială

Roodbeen Weel. – societate comercială

Excion ulft. – societate comercială

Ter Huurne Haaksbergen – societate comercială

Vekholt ulft. – societate comercială

Venhorst Megehelen – societate comercială

Ankersmit Sinderen – societate comercială

Ter Horst Netterden – societate comercială

Kliko Veenendaal – societate comercială

Kerk Terborg Etten – biserică

Kerk Sil Volde – biserică

Kerk Bontebrug Gendringen – biserică

Bennie şi Drieka Maatman Colenbrander – soţ şi soţie

School De Hoelsteen – şcoală

School Bontebrug – şcoală

School Aalten – şcoală

School Laarwyk Arnhem Elst – şcoală

Rijwielhandel Frazer ulft. - firmă

Rijwielhandel Takke Dinxperlo – firmă

şi alţi prieteni a fundaţiei Cacuci-Olanda.

Le mulţumim!


Site-ul oficial al primăriei Măgeşti, Bihor, România. Copyright 2009-2012.
Joomla 2.5 Templates