Ştiri

Proiect integrat de 2,5 milioane euro

scoalamagestiPrimarul de Măgeşti, Gavril Costa, a depus recent un proiect integrat în valoare de 2,5 milioane de euro care ar urma să fie finanţat din fonduri structurale. De pe urma acestuia urmează să beneficieze peste 3000 de locuitori din Măgeşti.


Proiectul integrat este structurat în patru direcţii: canalizare, extinderea reţelei de distribuţie a apei, after school şi reabilitare de cămin cultural. Canalizarea în toate satele comunei : Dobricioneşti, Josani, Măgeşti, Butan, Ortiteag, Cacuci este unul dintre obiectivele pentru care echipa aflată la conducerea Primăriei Măgeşti luptă pe toate fronturile pentru a-l bifa.

Valoarea lucrărilor este de aproximativ 2 milioane de euro şi aceasta urmează să se concretizeze în 16 km de reţea. Proiectul va deservi 2.500 de locuitori , practic 80% din populaţia comunei Măgeşti, spune primarul Gavril Costa. Extensia reţelei de distribuţie a apei pe străzile laterale este o altă componentă a proiectului integrat al Măgeşti-ului. Valoarea lucrărilor este de 300.000 euro şi de pe urma acestora ar urma să beneficieze 500 de locuitori. Asigurarea unor condiţii asemenea celor de la oraş pentru elevii şi părinţii din Măgeşti e prezentă pe agenda primarului Costa.

În urma concretizării unui proiect de 140.000 de euro, peste 100 de elevi de la şcoala cu clasele I-V din Măgeţti urmează să beneficieze de sistemul after school. Reabilitarea Căminului Cultural Josani şi dotarea cu mobilier, proiect în valoare de 50.000 de euro, este cel de-al patrulea pilon al proiectului integrat al primarului de Măgeşti. 340 de localnici sunt beneficiari ai acestei lucrări.

sursa: Jurnal Bihorean.


Site-ul oficial al primăriei Măgeşti, Bihor, România. Copyright 2009-2012.
Joomla 2.5 Templates