Turism şi agroturism

pesteragalaseni3Situata la poalele muntilor Padurea Craiului, într-o zona de deal si de munte, comuna este foarte bogata din punct de vedere peisagistic. Brazdata de o retea de rauri si pârâuri si completata de bogatia padurilor, zona prezinta un potential deosebit pentru dezvoltarea agroturismului. Un atu fiind lipsa poluatorilor în zona ceea ce determina obtinerea unor produse ecologice interesante în special pentru turistii straini.

Pe lânga agroturism ar mai putea fi dezvoltat si turismul speologic deoarece pe teritoriul comunei se afla rezervatia speo – carstica – pestera Galaseni, aflata în custodia fundatiei Ecotop.

bisericajosaniO alta atractie a comunei o constituie biserica de lemn „ Sfintii Arhangheli”, ridicata în anul 1768 în satul Josani.

pastravarie Nu în ultimul rând merita mentionata pastravaria, amplasata într-un ambient idilic, unde se pot consuma preparate extraordinar de gustoase din pastrav proaspat.

Ansamblul calitatilor comunei fac din aceasta o zona cu un ridicat potential turistic care pâna în acest moment nu a constituit o preocupare si nici un interes deosebit în a fi exploatat.


Site-ul oficial al primăriei Măgeşti, Bihor, România. Copyright 2009-2012.
Joomla 2.5 Templates